Åre

I samma stund som man hör namnet Åre tänker man på skidsemester. Det är också av den anledningen de flesta besöker orten. Åreskutan med sina 1420 m ö h ger underlag för skidåkning i toppklass. Kabinbanan tar dig upp till Sveriges högsta liftburna platå och ger underlag för aktiviteter även på sommaren. Du blir förvånad över det enorma utbudet som finns sommartid.
För vinterhalvåret är det redan en självklarhet att Åre tillhör toppskaran av platser att besöka för skidåkning. Åre erbjuder även en mängd andra aktiviteter på vintern och att komma tillbaka vinter efter vinter för nya äventyr är enkelt.

Hitta lugnet i fjällvärlden

Sommartid finns det mycket att göra i Åre. Turismen är visserligen mindre än vinterhalvåret och du kan enkelt hitta en aktivitet som passar just dig. Här finns något för alla. Ta kabinbanan upp till toppen och vandra på en av vandringslederna tillbaka, vandra upp till toppen eller ta en tvådagarstur och övernatta i Huså by efter halva vägen. Det finns något både för den som vill ta en enkelt kort vandring och den som vill köra lite hårdare etapper. Flera forsar och vattenfall finns att beskåda i närområdet och en dags njutning och bara höra vattenbruset i bakgrunden ger ro till alla själar. På Åreskutans östra sida hittar vi Fröå gruva som ger oss en resa tillbaka i tiden. Gruvan sattes i drift redan 1744 och har sedan stängningen 1919 restaurerats. Idag finns det guidade turer som tar dig genom historien och att avsluta sitt besök i Bergstugans café ger dig en fulländad utflykt. Åresjön har bra fiske att erbjuda och att njuta av den tysta och lugna miljön kan man lätt göra med ett fiskespö i handen. Ett fiskekort krävs och det finns båtar att hyra. Allt för att din upplevelse ska kunna bli komplett.

Låt äventyret ta över

Vill du ha äventyr med fart och fläkt är Åre rätt ställe att åka till. Här finns allt från forsränning till skärmflygning. Vad sägs om att klättra uppför Välaberget? Det finns garanterat en led för dig att klättra av de 40 som berget erbjuder. En ridtur uppe på fjället ger en skön vy för ögat och härlig spänning i vild galopp med islandshästarna kan mätta mångas äventyrslust. Forsränning tillhör helt klart ett av de mest populära och vågade äventyren. Det finns allt från lättare turer för nybörjare till mer svåra. Några av de forsar som erbjuder forsränning är Vålån, Gevsjöströmmarna, Dammån, Brattlandströmmarna samt Tångböleströmmarna. Urvalet är enormt och även om du lämnar det mesta adrenalinet till andra kan du med glädje ta dig igenom en lugnare fors.Mountain cart är en ny rolig aktivitet i Åre. Gammal som ung kan ni har en härlig färd nerför fjället. Du bestämmer själv hastigheten och kan börja med lite lugnare tempo innan du låter spänningen ta över helt. Åre har allt erbjuda oavett sommar eller vinter. Det är bara att välja och vraka bland utbudet. Det är nästintill oändligt och du kommer garanterat att ha minnen för livet när du kommer hem.