Äventyrssemester, del 2

Det finns många äventyrsresor som går att göra med barn. Många av dem rör djur och natur och flertalet av de sker i norra Sverige, under sommaren eller under vintern. Två sådana färdiga paket man kan boka om man vill ha en äventyrssemester med sin familj är Svenska Familjeäventyret och Familjeäventyret i Sverige. Den förstnämnda är en vintersemester och den sistnämnda sker på sommaren.

Svenska Familjeäventyret

Detta paket innehåller en veckas spännande vinteräventyr för hela familjen. Man kommer att bo i Villa Båtstad i Värmland i centrala Sverige och man kommer befinna sig nära den norska gränsen. Under veckan kommer man utforska den vackra naturen med dess frusna sjöar. Man kommer få prova att gå med snöskor, åka snöskoter, åka skidor och träffa de lokala huskyhundarna. Man kommer även rida på häst genom skogen, prova på pimpelfiske och campa under stjärnorna. Den första dagen kommer man komma fram till sitt boende på tidig eftermiddag och det ingår då middag innan man får en chans att prata med sin guide om alla de aktiviteter som väntar.

På dag två kommer man åka till gården med huskyhundarna innan man beger sig ut på en åktur med ett hundspann genom det snötäckta landskapet. På dag tre får man lära sig att använda snöskor och sedan bege sig ut med dessa till berget Kvarnsjö för att se naturen häromkring. Om vädret tillåter kommer man också få rida på hästar genom snön. På dag fyra beger man sig med skoter till ett vildmarksläger som ligger mitt i skogen. Här kommer man spendera natten i en kåta och middagen lagas över öppen eld. Dag fem inleds med pimpelfiske och efter lunch återvänder man till Villa Båtstad. Dag sex bjuder på längdskidåkning och detta blir den sista dagen på äventyret, men man har dock en natt kvar i Villa Båtstad.

Familjeäventyret i Sverige

Detta paket är tillgängligt under sommarmånaderna och innehåller 9 dagar och 8 nätter. Den första dagen med familjen spenderas i Stockholm där man får ett par rekommendationer på platser att besöka. Dag två spenderas på Djurgården och i Gamla stan på förmiddagen, och eftermiddagen spenderas på båt i den vackra skärgården. På tredje dagen är det dags att ge sig ut på vägarna, mot Örebro. På vägen kommer man mötas av många slott, bland annat Gripsholms Slott som besöks. Den fjärde dagen, i Örebro, spenderas på Friluftsmuseet i Wadköping, i Örebro slott och i Gustavsvik där bland annat Upplevelsebadet finns. Nästa dag är det dags att ge sig av, mot Göteborg.

I Mariestad är lunchdags och sedan spenderas några få timmar, om man så vill, på Skara sommarland vilket kommer uppskattas av barnen. Åker man istället direkt till Göteborg hinner man istället besöka Liseberg. Dag sex spenderas i Göteborg där man får utforska staden på egen hand. På dag sju är det dags att åka mot Vadstena. På vägen görs ett stopp vid Borås Zoo och i Gränna. Dag åtta spenderas i Vadstena slott och kloster innan det är dags för turen tillbaka till Stockholm. Detta blir sista natten och vad man gör på dag nio i Stockholm får man välja helt själv. Efter dessa nio dagar kommer man ha sett mycket av Sverige och upplevt mycket roliga saker för både de vuxna och för barnen.