Besök Gotland

Gotland är Sveriges största ö med en anrik historia tillbaka till forntiden. På Gotland går det att få en helhetsupplevelse för alla i hela familjen. Gammal som ung.
Sommaren är årstiden då turismen blommar för fullt ute på denna unika ö i Östersjön. Gotlands långa stränder och härliga landskap är något helt speciellt som alla bör uppleva någon gång i livet.
Du tar dig enkelt till ön från fastlandet med färja på bara några timmar eller med flyg.

Här finns allt

Här finns något för alla. Visbys nattliv lever fullt ut hela sommaren då staden fylls av festglada ungdomar nätterna långa.
För den som vill ta det lugnare går det att hyra cykel och cykla runt på ön. Gotlandsleden tar dig enkelt runt hela ön och det finns färdiga paket att köpa med boenden längs vägen.
Vill du istället uppleva Gotlands historia går det att ta sig till Roma Kungsgård. En forntida mötesplats på ön.  Här går det enkelt att spendera en hel dag. Det finns flertalet aktiviteter för hela familjen. Glasblåsning, utställningar och kulturkvällar finns på schemat. En upplevelse som många missar under sitt besök är pilgrimsleden som går från Roma kloster till Dalhem. En enkel vandring som tar runt tre timmar och i Dalhem kan man ta ångtåget tillbaka på museijärnvägen.
En utflykt till Fårö  bör helt klart stå med på listan över ställen att åka till när du är på Gotland. Här finns det mesta av Gotlands unika natur. Flygsand, raukar, Sudersands långa sandstrand och Fårös fyrplats finns med på vad som kan besökas under en dag. Ingmar Bergmans museum finns på ön och är en uppskattad turistattraktion. Flera av hans filmer har spelats in ute på Fårö och det var just under letandet av filmplatser till filmen Såsom i en spegel som han fann ön.

Boende

Turismen på Gotland är stor och att boka sitt boende i tid är att rekommendera. Det finns stort urval av boendemöjligheter från camping till hotell. Många väljer också att tälta. Möjligheterna är oändliga och att boka en stuga privat är ett populärt alternativ. Ett annat populärt och annorlunda boende är huset i Visby ringmur. Ett mindre boende som är mer personligt och helt unikt.
Vill du se naturen på nära håll är det bästa sättet att tälta. Det finns många bra ställen att tälta på Gotland. Campingar finns tillgängliga över hela ön.

 

Boende

Är du mer vågad kan du ta in på Visby fängelse och bo i fängelsecell. Det är ett mycket populärt boende.  Det drivs som ett vandrarhem och är helt klart värt att spendera en natt på.
Gotland har allt att erbjuda och det är du själv som sätter gränserna för vad du vill få ut av ditt besök. Det kan vara så att ett besök inte räcker utan du blir en av många som fastnar för öns charm och kommer tillbaka år efter år. För att sätta pricken över i:et på ditt Gotlandsbesök tar du dig till Klintene för att se solnedgången eller en promenad till Galgberget från Visby en tidig morgon eller vid solnedgången.