Fantastiska naturupplevelser i Danmark

Danmark har många nationalparker med en helt fantastisk natur. Ett ställe som är så känt att det finns upptaget på Unescos världsarvslista sedan 2014 är Stevns Klint på Sydsjälland. Detta ställe är helt unikt och borde besökas om man kommer till Danmark. Här finns de högsta och mäktigaste klipporna i hela landet och utsikten är helt oslagbart vacker. Här är höjden 41 meter från just denna klippa och ner i vattnet. Klippan består helt av sandsten. Man kan se en kyrka på klippan alldeles invid kanten. Man kan jämföra landskapet här med Grand Canyon så det är riktigt imponerande.

Dyrehaven är också ett naturskönt område där hjortar finns på ett inhägnat område i bokskogen Och kungen som levde år 1669 bestämde att de skulle bo där i sin skog. Hela den stora bokskogen har ett staket runt om och man kan nästan alltid se några av de vackra djuren om man besöker detta ställe. I ena änden av Dyrehaven finns ett nöjesfält och runt om i hela skogen finns många mysiga restauranger att besöka. Området är 1 000 hektar stort och det är alltid aktiviteter där. Det cyklas, rids, hålls picknickar, bröllop och naturligtvis hemliga dejter bland ungdomarna. Kusk och vagn finns också att hyra och då kan man åka riktigt kungligt. Danmark är mycket omtyckt för alla sina små öar. De flesta av dem kan man besöka genom att färdas med en färja som barnen brukar uppskatta väldigt mycket. En av öarna är fullproppad med päron och äppelträd och kallas Danmarks frukt-ö nummer ett. Ön intill är mest känd för jazzfestivaler och heter Femö. På de flesta öarna kan man cykla runt och se naturen på nära håll. Danmarks fågelliv är störst vid Roskildefjorden och där kan man vandra och njuta av allt man ser. Vandringsleden är hela två mil lång, så man hinner se och uppleva mycket.

Upplev vikingaspel

 

Vikingaspel anordnas på sommaren vid Fredrikssund och där har man byggt upp en hel vikingastad som är helt fantastisk att se. En otroligt fin utsikt finns även här. Danmarks allra bästa strand är Marielyst Strand, den är helt enkelt underbar! En två mil lång, barnvänlig strand som man verkligen får plats på. Många Danskar vallfärdar hit på somrarna. Här finns även ett torg nära stranden att gå omkring och shoppa på. Man kan följa med på guidade turer längs stranden vid Mons Klint och se de 128 meter höga klipporna ståtligt resa sig över havet. Man kan köpa biljetter och åka runt på Nakskov Fjord och få se de otroliga havsörnar som finns i mängder här. Här finns Danmarks största bestånd av den arten, men även andra fina fåglar finns att skåda här. Det finns många små fina öar och båten lägger till på flera ställen så öarna kan utforskas ordentligt. På Nordjylland finns Danmarks allra vackraste naturområden. Här möts Kattegatt med Nordsjön. Man får se otroliga sanddyner här och både barn och vuxna trivs fint här. Danmarks största skog heter Rold Skov och den ligger söder om Limfjorden.

Upplev vikingaspel