Fantastiska naturupplevelser i Sverige

Sverige är fullt av vacker natur, man kan hitta allt från stora vackra sjöar att bada och fiska i eller varför inte gå på vandring i någon av Sveriges stora skogar, Sverige har allmänrätt, så skogarna är tillgängliga för alla. I Sverige finner man runt 5000 naturreservat, naturreservaten är Sveriges effektivaste sätt att skydda den mycket vackra naturen. 

För besökare som vill uppleva Smålands mycket vackra natur, kanske turistlägret ‘’Adventure of Småland’’ är något. På turistlägret kan man bo i semesterstugor vid sjön, man kan titta på vackra djur, gå en kurs i hantverk, paddla, cykla och vandra. Man har även möjlighet att grilla, höra gamla indianlegender och koppla av i en badtunna. I Hjo, Västra Götaland kan man hitta Sveriges största farm med präriebison från Amerika. Farmen har hög standard både när det kommer till de levande djuren och köttet. På somrarna har man möjlighet att besöka farmen, åka på safari, det är möjligt att ta en fika, prova deras bisonsmörgås i deras ombyggda stall. Det finns möjlighet att bo i en fyra bädds stuga och äta på Café Buffalo.

På Lysingsbadet i Västervik hittar man alltifrån olika campingplatser till stugor, villavagnar, precis intill Östersjön. Det finns mängder av aktiviteter, för både stora och små, bland annat simning direkt i Medelhavet, skattjakter, teater, fiske och trolläventyr. På Åkerby Herrgård i Nora, kan man njuta av vacker miljö, god mat. Man har möjlighet att bada utomhus i närheten, om man är i behov av badkläder, är simbutiken en perfekt butik.  På Herrgården får man även tillgång till en skön rökbastu. Det finns stor möjlighet att arrangera fester och konferenser. På Voxnabruks Kanot & Camping i Hälsingland, kan man fiska, paddla kanot, intill älven kan man basta i en vedeldad bastu. Det finns en camping med 40 platser, varav hälften har tillgång till el, man kan även hitta ett vandrarhem med 7 rum, 28 sängar. På Tallhöjden- Simlångsdalen i Halmstad, kan man bo på hotell/värdshus eller stuga, här kan man även äta väldigt god mat, på onsdagar kostar mat, dryck 50% mindre. Hotellet erbjuder vandring och fiske, både för en person och flera personer. Tänk på att man behöver ha fiskekort för att fiska på vissa platser.

Bra fakta att veta om Sverige?

Sverige tillhör Norden och ligger i Europa, huvudstaden i Sverige kallas för Stockholm, i första hand pratar man svenska men alla barnen lär sig engelska i skolan. Sverige är ett demokratiskt land, Sverige har även kvar kungahuset. Kungen Karl Gustav, Drottningen Silvia, kronprinsessan Viktoria, prins Carl Philip och prinsessan Madelene. I Sverige råder rösträtt och religionsfrihet för alla utom kungafamiljen som ska vara kristna och inte får rösta.  I Sverige bor det ungefär 10 miljoner människor, uppdelade 21 län och 289 kommuner. I Sverige kallas valutan som används i Sverige kallas för den svenska kronan. Man blir myndig vid 18 års ålder, då får man även ta körkort. När man blir 20 år får man köpa alkohol på systembolaget. Enligt skollagen är alla barn skyldiga att gå i skolan från 7 till 15 år.

Bra fakta att veta om Sverige?