Junsele – en pärla i de norrländska skogarna.

I norra Ångermanland finns en liten ort som heter Junsele. Det är en liten ort med mindre än 1000 invånare, men den bjuder på mer än man kan tro. Här finns något för hela familjen och en veckas semester är lätt att spendera här utan att få tråkigt. Förutom att det finns en massa att göra anordnas det bland annat marknader och festivaler varje år.

Junsele djurpark

Junsele är nog mest känd för sin djurpark som heter just Junsele djurpark, och det var när den vita tigern födde en unge som den blev väl omskriven runt om i Sverige. Det finns lite information att hitta om djurparken, men den levererar djur som lever under goda förhållanden och glada människor. Djurparken ligger mitt ute i den norrländska skogen och är lagom stor för att orka med en hel dag. Många av djuren kommer från de svenska skogarna, men det finns även några exotiska bland de cirka 25 olika arterna. Här anordnas även fler saker för barn och cirkusskola har varit en av favoriterna för många likväl som leklandet. Leklandet finns både inomhus och utomhus så oavsett väder går det att göra en heldag här. För den som vill gå i en djurpark utan att trängas är det här helt rätt ställe att besöka.

Boenden med kvalitet

Boenden med kvalitet

Det mest populära boendet i Junsele är campingen. Den drivs av Junsele Djurpark och ligger i direkt anslutning till entrén. Här går det att boka stuga, plats för tält eller husvagns eller husbilsplats. Priserna är bra och campingen ligger centralt till byn och granne med skogen. Inne i byn finns ett hotell och ett B & B. Alla boenden håller hög kvalitet och har fått bra recensioner. Varje sommar anordnas Junsele Midsummer Meet. Det är en bilträff som är öppen för alla med entusiastbilar. Det är en bilträff som bara blir mer och mer populär. Även om den är över midsommar är det otroligt många som kommer. Det som lockar är inte bara prispengarna utan även det att det är öppet för alla som är bilentusiaster. Här är man välkommen även om man inte ha den snyggaste och coolaste bilen utan även bara för sin passion och sitt intresse. Dessutom börjar det bli en tradition för många att åka just midsommarhelgen och det är två av andledningarna till att bilträffen har kommit att bli så populär och välbesökt.

Härlig historia

Junsele bjuder förutom allt det här även bland annat på en stor utomhuspool som är öppen sommartid och en årlig marknad som är välbesökt. För den som gillar historia finns en hembygdsgård med anor tillbaka till 1700-1800 talet och Öfra kapell som byggdes under slutet av 1800-talet. Det finns många vandringsleder runt Junsele med historiska riktmärken och även om byn är liten har den en anrik historia. För den som gillar att cykla finns även en cykelled. Alla leder bjuder på den vackra naturen Ångermanland har att erbjuda. Vintertid finns det bra med skidåkning både utförsåkning och längdskidåkning. Junsele har mer att erbjuda än man kan tro om man ser till den lilla byn.