Lalandia i Danmark

Finns det en vattenpark som de flesta badsugna familjer i nordeuropa borde vilja åka till så borde den största vattenparken i Skandinavien vara i topp. Lalandia i Billund och i Rødby är ett förstklassigt vattenland där du garanterat kommer ha en fantastisk tid för både plask och lek. Oavsett om du åker till Lalandia och stannar för en dag eller för flera så finns det många olika sorters semesterboende i anslutning till vattenparken och vi listar några av dem längre ner.

Historien bakom Lalandia

Första vattenparken startade i Rødbyhavn på Lolland. Vattenparken här startade så tidigt som 1988 och under 2000 talet, rättare sagt  under 2009 så öppnade Lalandia sin andra vattenpark i Billund. Sedan tidigare ligger även kända Legoland och ett ZOO i området, så själva platsen för vattenparken i Billund var en perfekt och en relativt given plats.

De två olika parkerna ägs av Parken Sport & Entertainment och själva namnet Lalandia kommer från latin som betyder Lolland för området där den allra första vattenparken startade.

Men vad är då själva Lalandia?

Både Lalandia i Rødbyhavn och Lalandia i Billund har aktiviteter för hela tjocka familjen, här finns bland annat ett tropiskt paradis med namnet Aquadome.

Aquadome är spännande då det alltid har 30 grader året om och här finns en uppsjö av vattenaktiviteter för både stora och små såsom vattenrutschkanor och vågbassäng.

Förutom själva vattenparken finns det bland annat också tillgång till bowling, skridskobana, lekland, minigolf, klättervägg och sporthall. För de allra yngsta finns också Monky Tonky Land, här finns olika barn verkstäder där kreativiteten flödar, men också rutschkanor, en djungel, studsmattor och mini go cart bana.

Hinner man inte med att se allt på en och samma dag så finns det gott om möjligheter till övernattning både i parken Billund och i parken Rødbyhavn. Och just här kan man verkligen se hur framgångssagan med Lalandia har växt, då gäst nätterna tredubblades redan under första året sedan konceptet med feriehus startade i Billund. Idag finns 870 stycken feriehus som alla varierar i storlek.

Hundar är även välkomna i några av husen, dock mot en tilläggsavgift.

Är man sugen på ett besök på Lalandia är det toppen att försöka boka ditt besök tidigt på året. Det finns då oftast en chans till diverse rabatter och för en stor familj kan det bli ganska många hundralappar.

Lalandia i Sverige

Ett spännande samarbete mellan ägarna av Lalandia i Danmark och en entreprenör i Motala. Just i lilla Motala planeras Lalandia att öppna under 2019 och arbetet är såklart i full gång redan nu. Här förväntas det också att bli ett tropiskt Aquadome, men också ett Lalandia center med en mängd spännande butiker och restauranger som passar stora och små.

Inom kort finns det också möjlighet till att köpa sig ett eget semesterhus i Lalandia Motala, för bad entusiasten eller kanske familjen med både små och stora vattensorkar vore väl drömmen att vakna upp i vattenparken alla dagar i veckan.