Öland

Öland är Sveriges näst största ö. Du tar dig enkelt hit med den 6 km långa bron som förbinder ön till fastlandet.  Ön är populär att besöka på sommaren och kungen med familj har sitt sommarpalats Solliden här. Det ligger nära ruinerna från Borgholms slott. Vill du besöka Solliden finns här ett cafe med härliga bakverk och för barnfamiljen finns möjlighet för barnen att leka i slottsparken. En härlig upplevelse som ger avkoppling. Varje år firar kungliga familjen Victoriadagen här och det har blivit en tradition under många år.

Fågelskådning året om

Öland beskrivs av många som magiskt när det kommer till fågelskådning och platsen Det stora sträcket. Här finns allt att beskåda. Var du än tittar finns det alltid ett hav eller ett sund att njuta av utsikten. Öland är lite unikt när det kommer till fågelskådning för här finns flyttfåglar året om. För dig som vill uppleva fågelskådning när den är som bäst är det här platsen. Varje år flyger miljontals fåglar över ön och det finns alltid något nytt att beskåda. Här kvittar det också vilken tid på året du kommer. På de flesta platser är det vår och höst som gäller, men på Öland kan du upptäcka och se hur fåglarna flyttar året om.

Historia på alla plan

Öland bjuder på en unik historia. Här finns verkligen något för alla. Utanför kusten ligger det en uppsjö av förlista skepp genom århundradena och på själva ön finns borgar, slott och fornlämningar som alla har lämnat spår av historien med sig. Gillar du kultur och historia kommer du att finna ön intressant då den bär på så mycket. Blå rör ligger utanför Borgholm och är ett känt röse från bronsåldern. Gettlinge gravfält ligger mer söderut på ön och är öns största gravfält. Med nästan två kilometer av gravar få du en upplevelse du inte hittar på många andra historiska platser i Sverige. På ön finns flera borgar och de är väl värda ett besök. Kolla på kartan och gör din egen rutt för att hitta godbitarna du vill besöka.

Sportsliga aktiviteter

Ön är fylld av aktiviteter och att hitta något du vill göra är givet. Det finns flera golfbanor och även roliga äventyrsbanor i minigolf, turridning på trevliga hästar erbjuds på flera ställen, paintball och gokart för att nämna några. Ön kantas av härliga badstränder och du kan garanterat hitta en plats för dig utan att trängas.

Sportsliga aktiviteter

Hitta ett boende som passar din resa

Här kan du välja mellan camping eller lyx. Självklart kan du välja att cykla runt ön och ta med ditt eget tält. Bo på lantgård finns som alternativ och kan vara roligt för den som vill komma närmre djuren och livet på landet. Campingar finns det gott om och de är spridda runtom hela ön. Du kan välja att bo på båt eller att ta egen båt och lägga till i en gästhamn.Öland har mycket att erbjuda och för den som gillar ön finns det nya saker att upptäcka om man vill komma tillbaka.