Trolltunga i Norge

Trolltunga i Norge är en vacker klippa i Norge som bjuder på en helt otrolig utsikt. Att vandra till Trolltunga är något som många vill göra främst om man har intresse för att vandra.

Man kommer behöva gå en bit för att tillslut komma fram till Trolltunga men det kommer garanterat att vara värt det eftersom utsikten är helt otrolig. Varje år väljer många människor från hela världen att vandra till Trolltunga och har man någon gång varit där så är det lätt att förstå varför. Bara bilder från stället är helt magiska men tänk då att stå där på riktigt efter flera timmars vandrande, det kommer garanterat att vara något ut över det extra. Vill man vandra till trolltunga så är det otroligt viktigt att vara påläst innan man påbörjar sin vandring eftersom det finns en hel del som man bör tänka på.

För den som tycker om att vandraFör att komma till Trolltunga så bör man förbereda sig på att vandringen är lång. Det är en 27 km vandring med vägar som inte alltid är helt enkla att gå i. Man bör förvänta sig att en vandring tar åtminstone tio timmar och i många fall även lite längre än så. Det kommer att vara krävande att ta sig fram både fysisk och mentalt så det är bra att man är förbered på att man kommer behöva kämpa på hårt för att vandringen ska gå så bra som möjligt. Det är viktigt att klä sig efter vädret och främst så är det såklart otroligt viktigt att ha bra skor så att man orkar med hela vandringen, vandringskängor är att rekommendera. Ju längre upp man kommer så kommer det också att vara kallare i luften så att ha med sig lite varierande kläder är viktigt. Det kan vara smart att inskaffa en 30 liters ryggsäck och packa i den inför vandringen, där kommer allt som är nödvändigt att ha med få plats. Otroligt viktigt är såklart också att ha med sig mat och dryck så att man har nog med energi under hela vandringen. Kom också ihåg att det är förbjudet att vandra under vintern av anledning att det finns för många risker. Under sommaren går det bra att gå vandringen själv men annars rekommenderas det att man vandrar tillsammans med en guide vilket också är möjligt att göra under sommaren om man vill det.

För den som tycker om att vandraDet finns många fördelar med att vandra tillsammans med en guide. Har man inte vandrat så mycket förut eller av annan anledning känner sig lite osäker inför vandringen så bör man boka en guide innan man påbörjar sin vandring. Har man en bra guide så kommer ens upplevelse garanterat att bli mycket lyckad. Bra att komma ihåg är också att det är bra att inte börja vandringen för sent på dagen. Vandringen bör påbörjas tidigt på dagen för att man ska kunna få så mycket ut av sin upplevelse som möjligt och det tillför alltid fler risker att vandra när det inte är ljust ute.